Könyvajánló, az önéletrajzi könyvek szerelmeseinek

Könyvajánló, az önéletrajzi könyvek szerelmeseinek

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

KOVÁCS NIMRÓD, Jó pincér voltam…

„Nagyon hiszek a pozitív gondolkodás erejében, abban, hogy szerencsések vagyunk azért, amilyenek vagyunk, és a világban rengeteg lehetőség vár ránk, csak meg kell találni őket.”

Hosszú, kalandos és tanulságos volt az út, amely Kovács Nimródot 1971-ben a budapesti nyolcadik kerületből az olasz menekülttáboron át az Egyesült Államokba, majd vissza Budapestre és Egerbe vezette. Különleges életpálya a legismertebb New York-i reklámügynökségektől, a kábeltelevíziós világtól, a Discovery Chanel megalapításától, az HBO magyarországi sugárzásától a UPC közép-európai elnöki székébe és onnan a saját borászatáig.

Kép

Az eltelt 45 év alatt nagy utat járt be magánemberként és üzletemberként, térben, gondolkodásmódban, életszemléletben. Sikeres lett, megdolgozott érte. Szerinte nincs kudarc, csak lecke és a szerencse megjutalmazza azt, aki készen áll megdolgozni érte.

”Büszke vagyok arra, hogy a körülöttem, a velem együtt dolgozó emberek nagyon sok pénzt csináltak. A beosztottjaim a legtöbbször komoly profittal szálltak ki a buliból. Hiszek abban, hogy élni és élni hagyni, ez a csapatmunka sikere. Olyan emberekkel kell összeállni, akik kompetensek, korrektek, tehetségesek és profin dolgoznak, és akkor az eredményből lesz mit szétosztani.
Vallom, mert megtapasztaltam, hogy ha jelentős értéket adsz a világnak, abból Neked is busásan jut.
Hatvanhét éves leszek, és még mindig keresem a választ arra, hogy miről szól az élet.”

Kovács Nimród nemzetközi üzletemberként vált ismertté, 2009 óta a saját borászatát vezeti. Az eltelt 45 év alatt nagy utat járt be magánemberként és üzletemberként, térben, gondolkodásmódban, életszemléletben.
Hat, különböző gimnáziumban tanult, mire sikerült jeles eredménnyel leérettségiznie és pincérként elkezdte a pályafutását Budapesten.
1971-ben az olasz menekülttáboron át az Egyesül Államokba került, ahol üzleti tudományokból diplomázott a Coloradói Egyetemen, és New Yorkban a legismertebb amerikai reklámügynökségek vezető munkatársaként ismerte meg az üzleti világ törvényeit, amelyeket későbbi pályafutása alatt kiválóan kamatoztatott.

Társtulajdonosa lett azoknak a cégeknek, amelyek részt vettek a Discovery Channel fejlesztésében, bevezették Magyarországon a HBO-t és a Chello Média csatornáit. Aktívan vett részt a UPC létrehozásában, amely a vezetése alatt a legnagyobb közép- és kelet-európai kábelszolgáltatóvá vált.

2000-ben létrehozta a Monarchia Borkereskedést, majd a Monarchia Borászatot. 2009-ben vonult vissza az üzleti élettől, azóta az egri, Kovács Nimród borászatot vezeti. Megtanulta, hogy csak minőségben és márkákban szabad gondolkodni, és azt is, hogy mindenki egy márka az életben. A csapat, a közvetlen környezet, a család mindig nagyon fontos volt az életében.

Ő is megvívta a maga csatáit. A borok, a gasztronómia szerelmese és lelkes műgyűjtő. Gyűjteménye alapvetően 19. századi magyar festményekből és 20. századi nemzetközi és magyar műtárgyakból áll.

A nagyvállalatok világától visszavonult, de továbbra is aktív befektető, számos társaság tagja. 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2016-ban az év Gasztro-borászának választották a Best of Budapest & Hungary szavazásán. Egyre büszkébb a borászatára és szeretné, ha egyszer majd úgy emlegetnék, hogy: Eger büszkesége.

Lebilincselő történet a sikerhez vezető útról, amelyből kiderül, hogy Kovács Nimród mit gondol a sikerről, a szeretetről, a barátságról, az apa-gyermek kapcsolatról, az üzleti világról, a kihívásokról, a kudarcokról, a pénzről, a bölcsességről, a háláról, a boldogságról, a borok világáról – az életről.

Kossuth Kiadó, 3200 Ft
Írta: László Ágnes

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!