Ezt az 5 hibát ne kövesd el csomagolás közben

Ezt az 5 hibát ne kövesd el csomagolás közben
Forrás: @karliekloss via Instagram
2016. október 26.
Szerző: V. Zsófi

Akár a hosszú hétvégére, akár több hétre utazol, könnyen belefuthatsz abba, hogy büntetést kell fizetned, vagy nem férsz el a bőröndödben. Az alábbiakat kerüld el!

1. A ruhák csavarása hajtogatás helyett

A legtöbb ruhadarabnak nem tesz jót, feltekered, jobban gyűrődik és nehezebb is több ilyen darabot egymás mellé passzírozni. A lapos hajtogatásnál nincs hatékonyabb! Gyűjtsd egy asztalra vagy ágyra külön oszlopba az alsórészeket és a felsőrészeket, a fehérneműt pedig tedd külön tasakba, azt „begyűrheted” majd egy résbe.

2. Túlpakolod

Ne feledd, attól, hogy ráültél a bőröndre és valahogy be tudtad csukni, még lehet túlsúlyos, ha repülővel mész. Ráadásul arra sem gondoltál, mi lesz, ha még az ott vásárolt tárgyak is a táskádba kerülnek. Mindig mérd le a bőröndöd indulás előtt és törekedj arra, hogy az összsúlya a megengedett kb 80%-a legyen.

3. Nem tervezel előre

Persze sok olyan ország van, ahol gyorsan változik a hőmérséklet és többféle holmival kell készülni, de általában lehet tudni előre, nagyjából milyen idő lesz. Ne csak az időjárással tervezz, hanem a variálhatósággal is. Ne tedd be a kedvenc ruháidat, amik össze sem illenek. Vagy maradj neutrális színeknél, melyek mind passzolnak egymáshoz, vagy egy színkombinációnál: 2-3 színnel plusz semleges árnyalatokkal operálj. Még mindig kisebb helyet foglal pár izgalmas ékszert eltenni, mint a legérdekesebb, de szinte semmihez nem passzoló blúzaidat, ha fel szeretnéd dobni valamivel a szettjeidet.

4. Nem használod a pántokat

A bőröndbe épített rugalmas szalagok nem csak abban segítenek, hogy ne gyűrődjenek a holmijaid, de kisebb helyre is szorítják őket, így rendezettebb lesz a táska és több minden fér vele.

5. Ömlesztve pakolsz

Legyen rendszer a bőröndödben! Pakold például bal oldalra a kozmetikumokat, cipőket (külön-külön zacskóba) és egyebeket, míg a jobb oldalra a ruhákat. Így ha a csomagolás vége felé újra kell tervezned és ki kell cserélned valamit is megtalálod, nem beszélve arról, ha a reptéren rájössz esetleg, hogy valamire szükséged van belőle, kínos tud lenni ha össze-vissza kell turkálnod benne.

Elkerülöd őket?

Sose lehet elég hideg hozzá! 5 szuper tipp, hogy már februárban is felkaphasd kedvenc nyári maxiruháid

Remélhetőleg nincs már sok hátra a hideg időből, de pár tipp attól még elkélhet.

Színre színt – avagy így használd 2018 trendszíneit az otthonodban!

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy az év színe mellett milyen árnyalatok dominálnak az enteriőrökben, és arra is adok ötleteket, hogy hogyan használd őket egy térben ha friss, izgalmas, és divatos otthonra vágysz!

Palvin Barbi ismét bizonyította, hogy igenis bomba nő fürdőruhában – FOTÓK

Barbi két év után újra a Sports Illustratedben pózol.