Te bevállalnád? Sosem késő!

Te bevállalnád? Sosem késő!
2016. október 12.
Szerző: Promóció

Trendi az egészséges megjelenés!

Ma már nem meglepő, ha a fogszabályozás kérdése először felnőttkorban vetődik fel. Lehet, hogy csak most kezd el minket annyira zavarni, hogy szakemberhez forduljunk, esetleg idáig még nem hívta fel figyelmünket senki, hogy bizonyos fogászati problémáinkat fogszabályozóval lenne a legcélszerűbb megoldani. Lássuk, mit vegyen figyelembe az, aki felnőttkorban készül fogszabályozásra:

Valljuk be, legtöbbünket legjobban az esztétika érdekel, ha a fogszabályozásról van szó! Egy rendezett, szabályos fogsor vonzó és egészséges megjelenést kölcsönöz tulajdonosának, ami nem csak az ismerkedésben, de még a munkahelyi érvényesülésben is a segítségünkre lehet. A fogsora jellemzi az embert!

A legtöbben csak akkor vállalnak be ilyen kezelést, ha extrémen torlódottak a fogai, vagy kihúzásra kerül egy rágófoga, és a hézagot fogszabályozós kezeléssel -egy másik fog helyére húzásával- pótolják.

A fogszabályozás azonban nem kizárólag hiúsági kérdés, a jól záródó fogsor a fog- és szájüregi betegségek megelőzésének legjobb alapja.

A torlódott, megdőlt fogakat a legnehezebb tisztán tartani. Elég körülményes feladat bejuttatni a fogselymet vagy az interdentális fogkefét két egymásra torlódott fog közé, így ezeken a helyeken könnyebben megindul a fogszuvasodás és a fogkőképződés folyamata. Egy szabályosan álló fogsort azonban öröm megtisztítani, hiszen könnyen és gyorsan végezhetünk.

Gondoltad volna?
Ha valakinek nem szabályos a fogsora, általában nem is záródik megfelelően, ami könnyen vezethet beszédhibákhoz vagy nyelési, evésbeli nehézségekhez. Sőt! Az állkapocs deformitásai feszültséget okoznak az állkapocsízület területén, ami tovább vezet az arc és a nyak környéki izmokhoz, ami fülcsengést, vagy akár migrénes fejfájást is okozhat…

Az Apollonia Dental Center egyik fogorvosát kérdeztük: Mi a jelen helyzet a felnőttkori fogszabályzás területén?

„A fogszabályozásnak felső korhatára nincs, sosem késő belevágni! Ha én meglátok egy felnőttet fogszabályozóval, rögtön az jut eszembe, hogy milyen igényes és milyen vagány, hogy bevállalta.”

Az óbudai magán klinikán a legmodernebb technológiák közül választhatunk. Gyakran olyan rögzített eszközt alkalmaznak, ahol a külső fogfelszínre ragasztanak apró tappancsokat. Ezek az ún. bracket-ek készülhetnek porcelán színű anyagból is. A kis lapocskákat egy vékony drót fogja össze, amit pár hetente kell állítani, de ezt a szakorvos néhány perc alatt elvégzi.
Ha nem mered bevállalni, de mégis zavar, léteznek láthatatlan fogszabályozó készülékek is, amelyek a fog belső felszínén futnak (ún. lingual technika), ezeket általában azok választják, akik a munkájukból kifolyólag kénytelenek elrejteni ékszerüket. Miért ne választanád Te is ezt?

A korrekció mértékétől függően a fogszabályozót fél évtől két évig viselik a páciensek, ami első hallásra hosszúnak tűnhet, de gondoljunk csak bele, hogy ez idő alatt a fiatalos megjelenés és szép eredmény tudata csak előnyünkre lehet!

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!