Íme egy indok, ami miatt még se bánd, ha a 18-on túl is vannak pattanásaid

Íme egy indok, ami miatt még se bánd, ha a 18-on túl is vannak pattanásaid
2016. október 4.
Szerző: Zsófi

Ezek után másként fogsz tekinteni a kiborító pattanásokra.

Olvasd el ezt is!

A szerencsétlenebbeket nem csak tinikorukban kísérik végig a pattanások. Sok-sok közös "emlék" és őrült "élmény" után, túl a 18-on is azt tapasztaljuk, hogy a probléma csak nem akar megszűnni és már egészen biztos vagy abban, hogy nem ütötted meg a genetikai Jackpotot. Szóval az aknék maradnak, és mindig a legrosszabb pillatanban bukkannak elő. Ismerős?

Ám egy új tanulmány szerint aggodalomra ilyenkor sincs ok, sőt, pont te vagy a nyerő helyzetben. Bizony, ha reggel a tükör előtt állva nem is úgy tűnik, esetedben lassabban ketyeg az a bizonyos biológiai óra.

gif

Indul az InStyle biológiaóra!

De térjünk vissza a tanulmányra. Hosszas vizsgálatok után ugyanis kiderült, hogy azok, akiknek zsírosdásra és pattanásokra hajlamos a bőre, azok később öregszenek. Ding ding ding!

gif

Vagyis pontosabban később jelennek meg náluk a ráncok és fakul meg a bőrük, így tovább megtarthatják hamvas fiatalságukat. A kutatáshoz 1205 női ikerpárt vizsgáltak meg, ahol arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire hajlamosak a felnőtkori pattanásokra. Majd tovább vizsgálódtak annál a csoportnál, ahol megfigyelhető volt a jelenség. A bőrmintákból és a fehérvérsejtekből végül kiderült, hogy az "aknés csoport" DNS-ei esetében hosszabb telomerek figyelhetők meg.

Jó, de mi az a telomer?

A kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakasz, ami megakadályozza, hogy a kromoszómavégek összetapadjanak és a sejtosztódás során védi a DNS-t a folyamatos rövidülés káros hatásaitól.

A sejtek minden egyes osztódása során a kromoszómák DNS-láncának vége valamelyest rövidül. Amíg azonban csak a géneket nem tartalmazó teloméra régió rövidül, a DNS nem károsodik. Minél hosszabb tehát a telomer szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. Hoppá!

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!