5 mód arra, hogy lereagáld, ha valaki folyton közbeszól, amikor beszélsz

5 mód arra, hogy lereagáld, ha valaki folyton közbeszól, amikor beszélsz
Forrás: Europress
2016. szeptember 30.
Szerző: V. Zsófi

Emlékezz ezekre, mielőtt felrobbannál!

Az, hogy a munkahelyen, az iskolában, a családban vagy a baráti társaságban találkozol azzal az emberrel, aki nem hajlandó azt sem megvárni, hogy a mondatot befejezd, tulajdonképpen mindegy. Elképesztően frusztráló bármilyen helyzetben, ne hagyd magad, kezeld határozottan, de udvariasan a helyzetet, valahogy így:

1. Engedd el!

Oké, ezt utálni fogod, de néhány esetben a legjobb, amit tehetsz, ha mély levegőt veszel és elengeded a bosszúvágyat. Ez különösen akkor hasznos, ha például a főnököd teszi ezt, vagy a tanárod, és abban az esetben, ha csak egyszer vagy nagyon ritkán fordul elő. Minannyian másképp kommunikálunk, lehet, hogy az illető csak nagyon izgatott a témával kapcsolatban és észre sem veszi, mit csinált.

2. Előzd meg!

Ha például prezentálsz vagy egy kis beszédben adod elő az ötleteidet (amire készültél), akkor nagyon fontos, hogy minden gondolatod átadd, és ezt neked kell előre tisztáznod. Mondj valami olyasmit még az elején (pláne, ha ott van az illető, aki mindig beléd fojtja a szót), hogy: „Fogok beszélni néhány olyan ötletemről is, ami még nem körvonalazódott teljesen, és szeretném majd hallani a véleményeteket, de produktívabb lenne a megbeszélés/meeting/beszélgetés, ha előbb elmondhatnám az én gondolataimat a témában. Utána szívesen megvitathatom őket és várom a javaslatokat!”

Olvasd el ezt is!

3. Beszélj tovább

Az igazán makacs, sokszoros félbeszakítókat célszerű lehet pontosan úgy kezelni, ahogy ők viselkednek. Ha az előzetes kérésed ellenére is folyton félbeszakít, egyszerűen folytasd tovább a mondandódat, előbb-utóbb el fog hallgatni. Esetleg, az udvariasság kedvéért beszúrhatod a mondandódba ránézve, hogy „Egy pillanat!” Lehet, hogy gyerekesen hangzik, de célravezető.

4. Tegyél fel kérdéseket

Nem minden félbeszakítás rossz, néha hozzá tehet valamit a beszélgetéshez. Ha úgy érzed, a beszólás ahhoz kapcsolódik, amiről épp beszélsz és rávilágít esetleg olyasmire, amire nem gondoltál, nyugodtan tedd félre az egódat és kérdezd meg, mire gondol pontosan, még az is lehet, hogy tanulsz belőle!

5. Kérd meg nyíltan

Ha semmi nem használ a fentiek közül, akkor nem marad más választásod, mint egyértelműen megkérni, hogy ne szakítson folyton félbe. Nagyon fontos, hogy egy ilyen feszült helyzetben is udvarias maradj, ezért ne azt mondd, hogy „Fogd már be!” (bármilyen jól is esne), hanem valami hasonlót: „XY, értékelem a javaslataidat, de hagynád, kérlek, hogy befejezzem a gondolataimat? Utána nyithatunk vitát a témáról. Köszönöm!” Elegáns és őszinte.

Kipróbálod valamelyiket?

Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Ez az 5 csillagjegy csalódik leggyakrabban a szerelemben

Vajon te is közéjük tartozol? Most kiderül!

Káprázatos kreációk az angol Oscaron – nézd meg, miben léptek a világsztárok a BAFTA-gála vörös szőnyegére

Vasárnap este tartották Londonban a BAFTA-gálát, ahol bizony nem volt hiány a mesés, vörös szőnyeges outfitekből!

Katalin hercegné ruhája kiakasztotta az internet népét: szerinted igazuk van?

A hercegné és Vilmos herceg a vasárnap esti BAFTA-gálán vettek részt, ám sokan belekötöttek a várandós Katalin ruhájába...

Ez Meghan Markle legfontosabb szépségszabálya, amit neked sem ártana betartani!

Ha valakitől érdemes ellesni a szép bőrrel kapcsolatos trükköket, az Harry herceg leendő felesége!