A Vogue még mindig lenézi a bloggereket

A Vogue még mindig lenézi a bloggereket
2016. szeptember 28.
Szerző: V. Zsófi

Nem gondoltuk volna, hogy 2016-ban még mindig kétségbe lehet vonni a létjogosultságukat.

A divatblogolás eléggé megosztó téma a szakmában, már csak azért is, mert egymástól teljesen eltérő szinteken lehet űzni. Van olyan blogger, akinek a szavára többen adnak, mint egy magazinéra, vagy éppen olyan újfajta nézőpontot képvisel, ami hiányzott a korábbi divatújságírásból, de néhányukról nem feltétlen érti az ember, mit is csinálnak, vagy miért.

Az elmúlt nyolc évben, ahogy egyre több és több blog indult, egyre több és több cikk született róluk és helyükről a divatvilágban. 2016-ban azonban az amerikai Vogue még mindig nem békélt meg a témával. Az éppen utolsó állomását taposó divathét milánói szelete után hozta le a Vogue online a szerkesztők szubjektív kommentjét az eseményekről. Többen közülük nem tudták türtőztetni magukat a bloggertémában és meglehetősen idejétmúlt nézeteket hangoztattak.

Sallly Singer, kreatív digitális igazgató drámaian azt tanácsolta a bloggereknek, hogy

Kérlek, hagyjátok abba! Találjatok más területet! A stílus halálát hirdetitek.”

Míg Sarah Mower, a Vogue.com kritikai részlegének vezetője szánalmasnak nevezte a street style fotósoknak pózoló bloggereket

Nézzük, ahogy kétségbeesetten sétálgatnak fel-alá a divatbemutatók helyszíne előtt a forgalomban, balesetet kockáztatva csak azért, hogy lefotózza őket valaki.”

De a legfurcsább talán Alessandra Codinha, a Vogue.com divathír szerkesztőjének reakciója, aki azon tűnődik, mit jelenet egyáltalán a blogger szó és teljes munkaidős divatszakemberként számon kéri rajtuk, hogy foglalkozhatnának valami fontosabbal:

Nagyon kínos – annál is inkább, ha arra gondolsz, mi folyik jelenleg a világban. (Regisztráltál már a szavazásra? Ne felejtsd el megnézni az elnökjelöltek vitáját hétfőn.)”

A The Cut felkereste a témával kapcsolatban a szupersikeres filippínó divatblogger Bryanboy-t, akit összezavart a Vogue támadása:

Miért rúgnak bele valakibe, aki talált egy alternatív platformot a megélhetésre azzal, hogy valami alapvetően hasonló dolgot csinál, mint ők? Ez egy kudarcba fulladt megfélemlítés. 2016 van, nem 2009, nem hiszem el, hogy még mindig erről kell beszélnünk.”

Teljesen egyetértünk, már évekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy a divatblogolásnak van létjogosultsága, ráadásul a The Cut talált egy képet két feljebb említett Vogue szerkesztőről, akik éppen egy street style fotóhoz pózolnak.

Kép
forrás: The Cut

Forrás: The Cut

A blogolás demokráciát vitt a korábban oly kevesek számára fenntartott divatvilágba. Ma már bárki indíthat saját blogot és kerülhet be általa a vérkeringésbe, sőt akár egy magazin szerkesztőségébe is. Ha úgy érzed, egyéni a látásmódod, kezdj el írni, fotózni, videózni és mutasd meg a világnak!

Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Ez az 5 csillagjegy csalódik leggyakrabban a szerelemben

Vajon te is közéjük tartozol? Most kiderül!

Káprázatos kreációk az angol Oscaron – nézd meg, miben léptek a világsztárok a BAFTA-gála vörös szőnyegére

Vasárnap este tartották Londonban a BAFTA-gálát, ahol bizony nem volt hiány a mesés, vörös szőnyeges outfitekből!

Katalin hercegné ruhája kiakasztotta az internet népét: szerinted igazuk van?

A hercegné és Vilmos herceg a vasárnap esti BAFTA-gálán vettek részt, ám sokan belekötöttek a várandós Katalin ruhájába...

Ez Meghan Markle legfontosabb szépségszabálya, amit neked sem ártana betartani!

Ha valakitől érdemes ellesni a szép bőrrel kapcsolatos trükköket, az Harry herceg leendő felesége!