Rasszizmus vagy sem? Komoly vádak érték Marc Jacobsot legújabb divatbemutatója után

Rasszizmus vagy sem? Komoly vádak érték Marc Jacobsot legújabb divatbemutatója után
2016. szeptember 21.
Szerző: Zsófi

Az amerikai divattervező bemutatója finoman szólva sem nyerte el mindenki tetszést.

Jacobs Londonban vonultatta fel a 2017-es tavasz-nyár kollekcióját, ahol túlerőben fehérbőrű modelljeire színes rasztaparókát tett. A bemutató után az emberek teljesen felháborodtak ezen a lépésen, a merészebbek rasszistának, mások kulturálatlannak titulálták a jellegzetes afro hajviselet kisajátítása miatt.

Ezek után egy nappal Marc Jacobs posztolt egy fényképet a márka hivatalos Instagramján, ami alatt kifejtette személyes véleményét a támadásokkal kapcsolatban. Szerinte, aki „kulturálatlannak vagy hasonló hülyeségnek” nevezi, az „szűk látókörű”, majd külön kiemelte, hogy bemutatójának koncepciójában nem a szín vagy a rassz számított.

A poszt alatt azóta több mint 1100 komment gyűlt össze.
A poszt alatt azóta több mint 1100 komment gyűlt össze.

"Akármilyen rasszú ember úgy hordja a haját ahogy neki tetszik, érdekes, hogy az egyenes hajú nőket nem kritizálja senki. Én ezt tiszteletben tartom a munkám során az emberekből inspirálódom. Nem a bőrszínét vagy a rasszát nézem, én magát az embert látom. Sajnálattal olvastam, hogy sokan közületek ennyire szűk látókörűek. A szeretet a válasz. Értékelni kell mindenkit és inspirálódni mindenhonnan, akármiről is van szó. Gondoljátok végig.” - írta a tervező.

Ez pedig csak olaj volt a tűzre. Bár később bocsánatot kért az „ érzéketlenek” táborától, nagyon szíven ütötte az elutasító magatartás, amit ő a szabadsága bekorlátozásának élt meg.

„Egy dolog, amit most biztosan megtanultam, hogy az interneten egyszerűen nem tudsz nyerni. Nem vitatkozhatsz online minden egyes emberrel. Teljesen értelmetlen.”

„A legszomorúbb ebben az egész drámában, hogy igenis oda kell figyelned arra, hogy mit mondasz és hogy mondod. Itt van ez az egész, csak azért, mert tréfásra akartad venni a figurát, de az emberek nem vették a lapot és megsértődtek, feldühödtek. Szerintem ez jelentősen rombolja az alkotói szabadságomat.” – nyilatkozta a tervező.

Még több kép a bemutatóról!

Nézd meg a galériánkat> 12 kép
Marc Jacobs SS/17
Te kinek adsz igazat?
Marc Jacobsnak, ez az egész túl lett reagálva.
Bocs, de ilyen formában ez szerintem is felháborító.
Megosztom az eredményt
Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Ez az 5 csillagjegy csalódik leggyakrabban a szerelemben

Vajon te is közéjük tartozol? Most kiderül!

Káprázatos kreációk az angol Oscaron – nézd meg, miben léptek a világsztárok a BAFTA-gála vörös szőnyegére

Vasárnap este tartották Londonban a BAFTA-gálát, ahol bizony nem volt hiány a mesés, vörös szőnyeges outfitekből!

Katalin hercegné ruhája kiakasztotta az internet népét: szerinted igazuk van?

A hercegné és Vilmos herceg a vasárnap esti BAFTA-gálán vettek részt, ám sokan belekötöttek a várandós Katalin ruhájába...

Ez Meghan Markle legfontosabb szépségszabálya, amit neked sem ártana betartani!

Ha valakitől érdemes ellesni a szép bőrrel kapcsolatos trükköket, az Harry herceg leendő felesége!