Született bőgőmasinák? Ez a valódi oka, hogy egyesek könnyebben elsírják magukat, mint mások

Született bőgőmasinák? Ez a valódi oka, hogy egyesek könnyebben elsírják magukat, mint mások
2016. szeptember 13.
Szerző: Zsófi

Nem, nem azért, mert túlságosan érzékenyek.

Mindenki ismeri azt a típust, aki még egy cuki kutyás videón is képes néha elsírni magát. Gyakran. Na jó, mindig. Vagy talán pont rólad beszélünk? Persze mikor minden ok nélkül jönnek a könnyek, könnyen rásütik az emberre, hogy "túlságosan érzékeny", ám most a tudomány rácáfolt erre a megállapításra. Igenis van oka annak, ha valaki született bőgőmasina.

gif

Például már annyi is elég, hogy nőből van. Ugyanis a szakértük szerint ezt a jelenséget nagyban befolyásolja az a hormonális libikóka, amin a nők ülnek. Az érzelmeink hullámzásának oka lehet a menstruáció, a menopauza, vagy pusztán a fogamzásgátló, de a tartós alváshiány is kikészíti a szervezetet annyira, hogy egy hajszálon függjön könnycsatornáink sorsa.

A számos tényező közül még nagy szerepet játszanak azok a személyes traumák, amik a múltunkat kísérik, feldolgozatlan, ki nem mondott dolgok - jellemzően inkább az erősebbik nemből válhat ezért az évek során sírógép, hisz a felgyülemlett elfojtásoknak egyszer távoznia kell.

De mi a megoldás?

Gondold át, hogy van-e elég időd kialudni magad éjjel, próbálj ki meditációs gyakorlatokat vagy járj jógára. De ha még így is többet sírsz a kelleténél, ne izgulj, a kutatások szerint a sírás lehet pusztán nyugtató, hangulatjavító eszköz.

Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Ez az 5 csillagjegy csalódik leggyakrabban a szerelemben

Vajon te is közéjük tartozol? Most kiderül!

Káprázatos kreációk az angol Oscaron – nézd meg, miben léptek a világsztárok a BAFTA-gála vörös szőnyegére

Vasárnap este tartották Londonban a BAFTA-gálát, ahol bizony nem volt hiány a mesés, vörös szőnyeges outfitekből!

Katalin hercegné ruhája kiakasztotta az internet népét: szerinted igazuk van?

A hercegné és Vilmos herceg a vasárnap esti BAFTA-gálán vettek részt, ám sokan belekötöttek a várandós Katalin ruhájába...

Ez Meghan Markle legfontosabb szépségszabálya, amit neked sem ártana betartani!

Ha valakitől érdemes ellesni a szép bőrrel kapcsolatos trükköket, az Harry herceg leendő felesége!