Mégis lehet örülni, hogy vége a nyárnak

Mégis lehet örülni, hogy vége a nyárnak
Forrás: Europress
2016. szeptember 1.
Szerző: V. Zsófi

Meglepő érv a szeptember mellet, augusztus ellen.

Persze mi is siratjuk a mintha minden évben egyre rövidülő nyarat, de van egy ok, ami miatt fellélegezhetünk, hogy vége az augusztusnak. A Washington Egyetem kutatói ugyanis azt találták, hogy augusztusban és márciusban válnak el a legtöbben. Az a legérdekesebb ebben, hogy nem is a válásokat kutatták, amikor érdekes mintára lettek figyelmesek, eredetileg a válság hatását tanulmányozta a két szociológus.
2001 és 2015 között sokkal nagyobb eséllyel váltak szét a párok augusztusban illetve márciusban, mint az év más hónapjaiban. Ebből arra következtetnek, hogy azért döntenek így az emberek, mert mindkettő a családnak szentelt vakáció, illetve ünnepi időszak után van, és valószínűleg nem érzik ildomosnak, hogy a családi vakáció közepén vagy a karácsonyi ünnepek és téli depresszió idején döntsenek a válás mellett. Illetve azt is feltételezik, hogy sokaknál a szabadságon együtt töltött idő minősége az utolsó csepp a pohárban. Ha még akkor sem oldódnak meg a problémák a párok között, akkor valószínűbb a szakítás.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! 14 híres nő a szakításról

Hozzátették még, hogy a március azért is tűnhet vonzónak, mert addigra nagyjából helyreáll az ünnepek alatt szokásos túlköltekezés, míg augusztust azért is választják sokan, mert akkor letudhatják a kellemetlenségek nagy részét, mire iskolába megy a gyerek. A kutatók öt amerikai állam adatait vizsgálták meg és többé-kevésbé ugyanerre a következtetésre jutottak.

Ugye milyen jó, hogy már szeptember van?

Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Ez az 5 csillagjegy csalódik leggyakrabban a szerelemben

Vajon te is közéjük tartozol? Most kiderül!

Káprázatos kreációk az angol Oscaron – nézd meg, miben léptek a világsztárok a BAFTA-gála vörös szőnyegére

Vasárnap este tartották Londonban a BAFTA-gálát, ahol bizony nem volt hiány a mesés, vörös szőnyeges outfitekből!

Katalin hercegné ruhája kiakasztotta az internet népét: szerinted igazuk van?

A hercegné és Vilmos herceg a vasárnap esti BAFTA-gálán vettek részt, ám sokan belekötöttek a várandós Katalin ruhájába...

Ez Meghan Markle legfontosabb szépségszabálya, amit neked sem ártana betartani!

Ha valakitől érdemes ellesni a szép bőrrel kapcsolatos trükköket, az Harry herceg leendő felesége!