Jön a kisállatok rémálma! 5 tipp, hogy jobban bírja házi kedvenced az augusztus 20-i tűzijátékot

Jön a kisállatok rémálma! 5 tipp, hogy jobban bírja házi kedvenced az augusztus 20-i tűzijátékot
2016. augusztus 19.
Szerző: Zsófi

Íme néhány hasznos tipp, hogy se a négylábúaknak, se a gazdiknak ne legyen horror az augusztus 20-a.

Közeledik augusztus 20., ami a szilveszter után a második legnagyobb tűzijátékozós időszak Magyarországon. Köztudott, hogy ilyenkor nagyon sok kutya és cica ijed meg akár extrém mértékben is a hangoktól és fényektől.

- mondja dr. Bálint Csaba, állatorvos.

Ha te is a felelős állattartók közé tartozol - hát persze, hogy azok közé tartozol -, akkor légy különösen körültekintő ebben az időszakban, és tegyél meg mindent, hogy házi kedvenced a lehető legjobban érezze magát.

1. Igyekezz aznap jól lemozgatni kedvencedet, mondjuk egy nagy sétával, de ezt még a tűzijáték és a nagy tömeg előtt tedd meg. Ilyenkor a macskákkal is érdemes fokozottan foglalkozni, ahogy a kertben tartott kutyáknak is extra labdázás jár.

2. Ha te félsz, ő is jobban fél. Semmikép se mutasd jelét annak, hogy téged is felkavarnak a lakásba beszűrődő erős hangok. Az állatok reagálnak a gazdi hangulatára, szóval viselkedj természetesen.

3. Ne tutujgasd. A sajnálat sem segít, hiszen ilyenkor erősíted benne a képzetet: itt most nagy baj van. Ne húzd magadhoz, ne csekkold 2 percenként, hogy mit csinál, a legjobb, ha békén hagyod egy számára szimpatikusnak tűnő helyen.

4. Ha kertben tartott, engedd be, ha hosszú időre maradsz távol, akkor keríts neki felügyeletet, de ha ez sem opció, akkor zárd be egy olyan helyre, ahol nem tud kárt tenni magában. Chip, nyakörv, biléta pedig a legnagyobb alap ebben az estben is!

5. Ha semmi sem használ, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy négylábú kedvencedet nagyon megviseli ez az időszak, akkor konzultálj az állatorvosoddal, hiszen már egy enyhe nyugtató is sokat javíthat ezen az egyébként csodálatos éjszakán.

Azoknak a gazdiknak, akik a stressz okozta tünetekkel, panaszokkal fordulnak hozzám a sok türelmen, kitartáson túl, konkrét termékeket is tudok ajánlani. Léteznek a piacon olyan készítmények, melyek a helyes használat mellett kimutathatóan csökkentik az állatok érzelmi labilitását.

- árulta el dr. Bálint Csaba.

A Ceva által kifejlesztett Adaptil (kutyáknak) és Feliway (macskáknak) új fejezetet nyitottak a négylábúak félelemmel és stresszel összefüggésbe hozható problémáinak megoldásában.

Neked mi vált be eddig?

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!