5 kedvenc filmünk, amiről nem is gondoltuk, hogy könyvadaptáció

5 kedvenc filmünk, amiről nem is gondoltuk, hogy könyvadaptáció
2016. július 20.
Szerző: Zsófi

Miből lesz a jó könyvadaptáció? Összeszedtünk 5 sikerfilmet, ami olyannyira túlszárnyalta az eredeti művet, hogy arra már senki sem emlékszik!

1. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

A film valójában egy önsegítő könyvön alapul, amit Michele Alexander és Jeannie Long írt olyan nőknek, akik képtelenek huzamosabb ideig maguk mellett tartani egy pasit. (Kérünk belőle!) Az azonos címmel megjelent könyv köré a filmgyártók csak felhúztak egy cuki sztorit, két olyan hollywoodi bombasztárral, mint Kate Hudson és Matthew McConaughey, és kész is az igazi csajos film.

Kép

2. Mrs. Doubtfire

Sose gondoltuk volna, hogy egyik kedvenc Robin Williams filmünk valójában könyvadaptáció. Anne Fine 1987-ben jelentette meg Apa csak egy van című regényét, ami szinte teljesen egyezik a filmben látottakkal, leszámítva, hogy az utóbbihoz sokat hozzátett Robin fergeteges színészi játéka és humora, amivel kisarkította az amúgy is komikus sztorit. Mi felírtuk a listánkra!

Kép

3. Bajos csajok

Úgy tűnik Hollywood rá van pörögve az önsegítő könyvekre, ugyanis Bajos csajok szintén egy ilyen íráson alapul. A Queen Bees and Wannabes egy szót sem szól Regina George-ról, viszont felvilágosítja a szülőket a gimis élet kőkemény világáról, a klikkesedésről, a szemétkedő lányokról és a gonosz pletykálkodásról, hátha így jobban megértik az otthon tomboló tinédzsert.

Kép

4. Shrek

Shrek a földkerekség legrondább, ám mégis legkedveltebb mesealakja. Fordulatos kalandjait valójában William Steig írta meg egy gyerekkönyv formájában, de sokan azt mondják, hogy az animációs film viccesebben és szerethetőbben mutatja be az ogrék életét, mint a rövidke olvasmány, ami sajnos híján van a sziporkázó poénokban. Hát, nem ez lenne az első eset, hogy a könyvadaptáció túlszárnyalja eredeti történetet...

Kép

5. Forrest Gump

Első reakció: "Micsoda? A Forrest Gump könyvadaptáció?" Erről beszéltünk, valószínűleg senki sem emlékszik Winston Groom azonos című regényére, ám a 6 Oscar-díjas filmre annál inkább. Pedig a Forrest Gump: Avagy egy együgyű fickó feljegyzéseiben minden benne van, ami a filmben - káromkodásból több is -, de valahogy nem sikerült annyira megérintenie az olvasók szívét. Lehet azért, mert Hollywood túlszárnyalta ilyen, és hasonlóan ikonikus mondatokkal: "Jenny meg én úgy voltunk egymással, mint a borsó meg a héja."

Kép
A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

Egyszerű darabokkal is lehet nagyot alkotni, avagy 10 érv a minimalista stílus mellett

Míg egyesek a leglátványosabb darabokban látják a fantáziát, addig mások inkább a minimalista kreációk hívei.

Fázós típus vagy? Akkor ezt a trendet próbáld ki idén télen

Itt már rég nem az ápol és eltakar témáról van szól, sokkal inkább a divatról!

Karácsonyi vacsora stílusosan! 5+1 dekortipp az ünnepi asztalra

Az idei szezonban háttérbe szorul a vörös és a zöld!