Így javítsd a memóriád!

Így javítsd a memóriád!
Forrás: Europress
2016. július 11.
Szerző: V. Zsófi

Mit is akartam mondani?

Az idő előre haladtával egyre többször fordul elő, hogy valamire nem emlékszünk, vagy hosszabb ideig tart előhívni az információt, mint korábban. Ez természetes folyamat, hiszen egyre több mindenre is kell emlékeznünk és egyre több emlék közül kell válogatnunk, persze, mint oly sok minden más a testünkkel kapcsolatban, ez is fejleszthető, egészen pontosan négy dolgot kell tenni érte!

1. Aludj!

A legjbb és legegyszerűbb mód arra, hogy megerősítsd a neuronokat (az összekötőket) az agyadban az, ha eleget alszol. Ha csak egy dolgot teszel meg a listáról, ez legyen az!

Olvasd el ezt is!

2. Akkor veszíted el, ha nem használod!

Az edzés tartja az elmédet is karban, kezdj el színezni, játssz Sudokut, tölts ki keresztrejtvényt és olvass minél többet, persze olyasmit, ami kihívás az agyad számára és oda kell rá figyelned! Válassz olyan hobbit magadnak, ami megtornáztatja az agyadat!

3. Táplálkozz megfelelően!

Vedd figyelembe az agyad szükségleteit is, amikor összeállítod a menüt: az áfonya például gazdag antioxidánsban, amik megakadályozzák az agyat a kiégéstől, a zöld leveles zöldségek pedig tele vannak C-vitaminnal és fitonutriensekkel, amik segítenek megállítani a memóriaromlást. Az Omega-3 zsírsavban és DHA-ban gazdag halolajak pedig segítik az új neuronok termelődését.

4. Meditálj!

Szánj néhány percet mozdulatlanságra, annyi ingernek vagyunk kitéve minden nap, ami nehézzé teszi az összpontosítást és azt, hogy tisztán lássunk a rengeteg gondolat között, vagyis, hogy emlékezzünk arra a bizonyos dologra. A meditáció mindennapos gyakorlása megtanít koncentrálni!

Próbáld ki még ma!

Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

1 perc stílus: a szürke összes árnyalata megér egy misét idén télen

Ha nem vagy a színek kimondott rajongója, akkor próbáld ki ezt...

4 trükk, amivel a megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.