5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz
Forrás: Getty Images

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A pénzügyi szokásaink ha szeretnénk, ha nem, nagyban befolyásolják hosszú távú terveinket, így érdemes ezen a téren is egy fokkal tudatosabbnak lenni!

A cikk támogatója az OTP Egészségpénztár

Pénzügyi dolgainkat a mai napig szeretjük privát keretek között tartani, és nem is kell mindenkinek beszámolnunk arról, hogy munkánk és kitartásunk mögött milyen anyagi keretek állnak. Ettől függetlenül viszont nem szabad félvállról sem venni azt, hogy milyen alapokat teremthetünk magunknak.

Annak ellenére, hogy eltérő háttérrel rendelkezünk, vannak olyan tagadhatatlanul univerzális pénzügyi szokások, amelyeket például általánosságban szinte minden sikeres nő gyakorol. Szerencsére ezeket egy kis odafigyeléssel te is könnyedén beépítheted a saját életedbe. Függetlenül attól, hogy mik a céljaid, terveid, ezek a tippek segíthetnek egy kis plusz pénzt is keresni, és így ténylegesen is olyan sikeressé válhatsz, mint amiről mindig is álmodtál!

Olvass tovább, és tudj meg mindent azokról a pénzügyi szokásokról, amelyeket minden sikeres nő gyakorol!

1. Előnyben részesítik egy "sürgősségi alap" kiépítését

A sikeres nőknek nagyon fontos a függetlenség, és az a tudat, hogy az élet minden területén számíthatnak magukra. Éppen ezért gondolják úgy, hogy fontos, hogy legyen annyi félretett pénzünk a bankban, amiből mondjuk a legrosszabb, nem várt helyzetben is kényelmesen ki tudjuk húzni akár hat hónapig is. Egy ilyen megtakarítás abban is segíthet, hogy mi is kicsit tudatosabban költekezzünk, ne szórjuk feleslegesen a pénzt minden apróságra, hiszen annak ténye, hogy minden megmaradt forint ebben az alapban landol, a lelkünk mélyén megnyugtatással tud eltölteni minket.

2. Stratégiailag spórolnak és költenek

A következő pontból automatikusan következik ez! A mindennapokban hajlamosak vagyunk elúszni a költségeinkkel, és bele se gondolunk abba, hogy pár okos lépéssel lehetne egyfajta rendszer köré építeni a dolgot, például: az előfizetések időszakos újraértékelése, lemondása vagy összevonása, esetleg akár magunkra főzni. Félreértés ne essék, mindez nem azt jelenti, hogy a sikeres nők nem költenek szinte semmire, mert költenek. Azonban ezek az apró, napi életmódbeli változtatások segítenek nekik többet megtakarítani, így stratégiailag arra tudják fordítani az így megmaradt pénzüket, ami számukra fontosabb és örömet okoz, legyen szó egy utazásról vagy egy kedves ajándékról egy számukra fontos személynek. Ez a gondolkodásmód idővel lehet neked is segíthet abban, hogy az impulzus vásárlás a múlté legyen.

3. Az egészségügyi kiadások megtervezése és mindehhez egy segítséget nyújtó egészségpénztár

A mai rohanó, néhol már hihetetlenül túlterhelt világban hajlamosak vagyunk halogatni azt, hogy egy stabil egészségügyi alapot hozzunk létre magunknak, ami bármikor gyors megoldást és támaszt adhat egy-egy olyan nem várt helyzetben, amikor a határidőket pillanatok alatt képes felülírni az élet. A sikeres nők úgy gondolják, hogy az öngondoskodást sosem szabad félvállról venni, hiszen testünk állapota nagyban befolyásolja anyagi helyzetünket is, ezért ebbe fektetni mindennél fontosabb és nem mellesleg nagyon is megtérülő dolog.

Tudtad?


Az egészségpénztár legfőbb előnye a kapható adó-visszatérítés, ami akár 150 ezer Ft is lehet évente, és amihez az OTP Egészségpénztárnál az új Kártyaösszekötés funkciónak hála sokkal egyszerűbben hozzá lehet jutni, mint valaha, és ami felhasználható egészségügyi kiadásokra, például szemüvegre, fogászatra (akár fogszabályozóra is), gyógymasszázsra vagy akár okosórára.

4. Passzívan gyarapítják vagyonukat

A sikeres nők képesek gyarapítani vagyonukat úgy, hogy kisujjukat sem mozdítják érte. Pénzügyileg minden szempontból produktívak, és stratégiailag magas hozamú megtakarítási számlákon, hosszú távú befektetésekben és nyugdíjportfóliókban helyezik el pénzüket, azaz kihasználják a kamatos kamat erejét. Úgy vannak vele, hogy keményen megdolgoznak a pénzükért, és ha a lehetőségek adottak arra, hogy gondosan növekedő, személyes vagyonukat passzívan is gyarapítsák, akkor állnak elébe, és örülnek minden ilyen módon nyert extra forintnak.

5. Megjutalmazzák magukat

A közhiedelemmel ellentétben a sikeres nők nem halmoznak fel pénzt. Bár kétségtelenül okos megtakarítók, de azt is tudják, hogyan kell megajándékozni magukat, amikor annak eljön az ideje. Gondolj bele milyen ösztönzően hathat egy-egy cél felé tartva azon tény, hogy tudod valami nagyszerű vár rád ha a sok munka és kitartás árán végül eljutsz oda. Nem kell feltétlen valami drága és értékes jutalomra gondolnod - hiszen a tudatosság még ezen meglepetés fázisban sem egy elhanyagolandó dolog- , elég egy kis apróság is ahhoz, hogy feltöltsd lelki tartalékaidat annyira, hogy dinamikus lendülettel indulj el a következő kitűzött terved felé.

Még több pénzügyi tippre vágysz? Akkor ezt se hagyd ki!

Galéria / 4 kép

4 költségvetés-tervezési stratégia, amelyek segítenek, hogy végre kezelni tudd pénzügyeid

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Sztárok

Mesébe illő! Íme a 10 legszebb Vera Wang esküvői ruha, amit sztárok viseltek

Vera Wang neve már teljesen összefonódott az esküvői divattal: ő diktálja a trendeket. Nem véletlen, hogy a sztárok is vele tervezteti meg esküvői ruháikat. Mutatjuk a 10 legszebb ruháját!

Kép
Sztárok

Eljegyezték A Bridgerton család sztárját: hatalmas gyémántgyűrűt kapott - FOTÓ

A MET-gálán jelentette be A Bridgerton család gyönyörű színésznője, hogy eljegyezték! Gyémántgyűrűjéről senki nem tudta levenni a szemét.

Kép
Stílus

Most ezek a legnépszerűbbek: 5 sportcipő, amit imádnak a stílusos nők 2024-ben

Nem kell félni! Ugyanis idén se maradunk menő sportcipők nélkül!

Kép
Stílus

A stílus tényleg kortalan! Jane Fonda 86 évesen is bevállalt egy ilyen vad trendet

Jane Fonda bátran mondott igent az idei év egyik nagy visszatérőjére és milyen jól tette!

Kép
Életmód

7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!

Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!