5 gyakori hiba, amit elkövetünk körömlakkozás közben

5 gyakori hiba, amit elkövetünk körömlakkozás közben
Forrás: GettyImages

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Van, aki egy napot sem élt túl festett köröm nélkül, és van, aki csakis profi kezei közé bízza magát. Ha otthon lakkozunk, sokszor elsietjük a lépéseket. De ne szaladjunk ennyire előre, vegyük át egyesével, hogy melyek a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk körömlakkozás közben! Néha még a profik is!

1. Türelmetlenség

Legyenek színesek a körömök, lehetőleg minél gyorsabban. Ez minden nő álma. Buszon, kocsiban, munkahelyen, futva, otthon, evés vagy filmezés közben, bármilyen lopott pillanatban képesek vagyunk leállni festegetni. Hiba szeretnénk sietni, ha a lakk nem szárad elég gyorsan. Egy réteg, nem réteg, szóval ha tökéletes manikűrt szeretnél magadnak, akkor minimum két-három kört le kell futnod. Mindig hagyj időt egy-egy réteg között, és várd meg a teljes száradást. Ha nem szárad meg teljesen a lakk, akkor elég egy rossz mozdulat, és tönkreteszed az amúgy szép munkádat.

gif

2. Kihagyod az első lépéseket

Hanyagul letisztított körmök, elmaradt formára reszelés, ápolatlan körömágybőr. Attól, hogy a home made megoldást választod, még megvannak a kötelező lépések. Alaposan mosd le a fennmaradt körömlakk maradványait, és ápold a bőröd is olajokkal, hiszen a különböző vegyszerek hosszútávon ártalmasak lehetnek. Kocka vagy lekerekített? Ezt is találd ki, mert lakkozás után már nem tudsz variálni.


3. Mi az az alaplakk?

Igen, ilyen is van, és legalább annyira fontos, mint a fedő! Az áttetsző alapréteg akkor a leghasznosabb, ha élénkebb színű lakkot választasz, ami elszínezheti a körömlemezt. Ezen kívül remekül megalapozza a további rétegeket, hiszen szép sima felületet biztosít, és tartósabb is lesz minden, amit utána rákensz.

gif

4. Lakkfürdő


Még a profiknak is megcsúszik a keze néha, de az utójavítás csak ront a lakkozás minőségén. Egyrészt szinte tuti ha belenyúlsz a kifestett körmödbe is, vagy a sok acetonos tisztítástól fellazítod az amúgy szupertartós rétegeket. Patt helyzet, hiszen az sem jó, ha otthagyod a körömágyadon, és várod, hogy gyorsan lekopjon. Akkor mi legyen? Türelem, mélylevegő, légy óvatos, és hagyj ki 1-2 millimétert a széleken. A teljesen analfabéták pedig használjanak védősablonokat, amikkel egyszerűen körberagaszthatod a körmeid, aztán meg is fürödhetsz a lakkban.


5. Túl sok a jóból

Ha felhólyagosodik a körömlakk, vagy két Buddha pózban eltöltött óra sem volt elég ahhoz, hogy tökéletesen megszáradjon a festék, akkor már meg sem fog. A túl sok réteg soha nem fog megszilárdulni, egész nyugodtan kezdheted elölről az egészet. Nincs mit tenni, igyekezz jól fedő, és gyorsan száradó lakkokat vásárolni, így sok időt megspórolhatsz.

És ezt láttad már?

Galéria / 3 kép

Összegyűjtöttük a királyi család kedvenc körömlakkjait

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.