15 éves a SPAR saját húsüzeme, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont

15 éves a SPAR saját húsüzeme, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont
Utoljára frissült: 2019. március 8. 15:06
Szerző: InStyle

A SPAR bicskei húsüzeme 15 évvel ezelőtt kezdte meg a termelést. Ma már az évi 12 millió kilogramm bontott sertés- és 1,1 millió kilogramm bontott marhahús feldolgozása mellett sajtszeleteléssel is foglalkozik, valamint oktatási központként is működik. A SPAR összesen több mint 8 milliárd forintot fordított létrehozására és a későbbi fejlesztésekre. Jelenleg 366 embernek ad munkát, akik tavaly az indulási húsmennyiség 120-szorosát állították elő a legmagasabb színvonalon és higiéniai szabványok szerint.

„A 10.900 négyzetméteres húsüzem 2018-ban 36,4 milliárd nettó forgalmat realizált. 2.274 szarvasmarhát és 477 ezer darab félsertést dolgoztak fel a tavalyi évben, aminek eredményeként 1,1 millió kilogramm bontott marhahús és 12 millió kilogramm bontott félsertés került a SPAR és INTERSPAR áruházakba. Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 12,1 millió kilogramm saját márkás – S-Budget, SPAR, Regnum – felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottunk és 6,6 millió darab tálcás húst csomagoltunk, mindemellett 957 tonna darabolt és szeletelt sajtot készítettünk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR Regnum Húsüzeme 5700 négyzetméteren, a bicskei logisztikai központ területén kezdte meg működését 2004-ben. A SPAR az egyetlen kiskereskedelmi hálózat, amely saját húsüzemmel rendelkezik hazánkban. Az üzemegység kiváló minőségű sertés- és marhahússal, illetve egyéb húskészítményekkel, valamint szeletelt sajtokkal látja el az összes SPAR és INTERSPAR áruházat országszerte. Mint ahogy a SPAR, úgy a húsüzem is a hazai beszállítókat részesíti előnyben: a félsertéseknél például a beszerzési mennyiség mintegy 80 százaléka magyar gazdáktól és vállalkozásoktól érkezik.

Az elmúlt tizenöt évben a SPAR összesen több mint 8 milliárd forintot fordított a húsüzemre. A folyamatos fejlesztések közül kiemelkedik a 2015-ös év: öt hónap alatt 1,7 milliárd forint ráfordítással a vállalat csaknem megduplázta a húsüzem alapterületét 10.900 négyzetméteresre. Az új szeletelő részleg mellett innentől kezdve az üzem magas színvonalú szakoktatásnak is helyet biztosít: a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont ad otthont a hentesek képzésének.

A húsüzem 2010-től az ISO 22000 minőségirányítási rendszer szigorú előírásai szerint működik. Emellett a jól képzett kollégák és a tizenöt év szakmai tapasztalat is garancia a termékek kiváló minőségére. A húsüzem maximálisan figyelembe veszi a fogyasztói igényeket, ezért 2014 novembere óta a sajtot tartalmazó termékeken kívül valamennyi húskészítménye laktóz-, glutén- és szójamentes.

Az üzem a 2004-es indulásakor 70 főnek adott munkát. A foglalkoztatotti létszám folyamatos, évről-évre történő bővülésével 2018-ban már több mint ötször annyian, 366-an dolgoztak. Az üzem eközben magyar beszállítói számát a kezdeti 31-ről 2018-ra 43-ra növelte.

A kiskereskedelmi láncok közül elsőként a SPAR kapta meg a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy használatának jogát. A minősítés nem csupán arról biztosítja a vevőket, hogy kiváló minőségű terméket vásárolnak, hanem azt is garantálja, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag nem génkezelt gabonán nevelkedett, a húsa pedig meghatározott márványozottsággal és különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik. Az üzem kínálatában sertés-, marha- és angus marhahúsok szerepelnek, amelyeket mind előrecsomagolva vagy feldolgozottan a csemegepultban, mind a húspultban megtalálnak a vásárlók.

A húsüzemi választék összes fajtája igen keresett a vásárlók körében, különösen a sertés- és marhahúsok dominálnak: angus marhából a steakhúsokat, borjúból a combot keresik az üzletekbe betérők. A tapasztalatok alapján a vevők egy alkalommal átlagosan sertéshúsból 1-1,5, marhából 0,6-1,2 kilogrammot tesznek a kosarukba. A felvágottak és egyéb húskészítmények közül a magas értékük miatt a legnagyobb forgalmat a szalámik és kolbászok adják, amit a főtt sonkák és virslik kategóriája követ. Ezekből – pultból vagy előre csomagoltan – esetenként 18-24 dekagrammot visznek haza a vásárlók, akik többnyire a hús- és csemegepultok frissáru-kínálatát részesítik előnyben, azonban egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az előre szeletelt és csomagolt, védőgázas és vákuumos termékek iránt is. Így a húsüzem, amellett, hogy óriási hangsúlyt fektet a pultos áruk minőségére és fejlesztésére, a kényelmi hústermékek választékát is növeli és szélesíti.

A vállalat a jövőben a technológiai folyamatok optimalizálásán túl a húsüzem kiváló színvonalú alapanyagainak további biztosítása és bővítése érdekében építi – elsősorban hazai – partnerkapcsolatait. Ehhez szükséges a megfelelő számú és képzettségű munkaerő biztosítása is, amelyben a SPAR támaszkodhat a Regnum oktatási bázisára. A húsüzem ugyanis szakmai műhelyként gyakorlati lehetőséget biztosít a húsipari termékgyártó tanulóknak a képzési idejük teljes három évére. A diákok a kilencedik évfolyamtól kezdve az üzem erre a célra létesített gyakorlati oktatótermében teljesítik a gyakorlati képzésüket. Sikeres szintvizsgájuk után pedig tevékenyen vesznek részt az üzem termelési folyamataiban, illetve a választott szakmájukkal kapcsolatos áruházi teendők elsajátításában.

A SPAR különleges marketingkampánnyal is készül a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont születésnapjára. A fogyasztók Vas Zsolttal, a SPAR népszerű frissőrével idézhetik fel az eltelt 15 év együtt töltött kellemes perceit, például egy randevúra sütött steak, az apósnak készített pörkölt vagy egy baráti nyárindító grillezés ínycsiklandó látványával. Az év végéig sugárzott tévés spotok és húsvétig látható közterületi hirdetések, valamint az exkluzív Regnum-nyereményjáték célja, hogy a fogyasztók örömöt leljenek az emlékek átélésében.

Tovább olvasok
Kifogytál a sorozatokból? Az elmúlt évek 5 (szerintünk) legjobbját lehet, hogy még nem is ismered!

A hétvégén ugyan tökéletes kiránduló idő lesz, de ha mégsincs kedved kimozdulni, akkor mutatunk néhányat az elmúlt évek legszuperebb, mégis kevéssé ismert sorozataiból, amik elől garantáltan nem fogsz tudni felállni.

Az INSTYLE STYLE AWARD győztesei

A gála nyertesei nemcsak azok, akik díjat vehettek át, hanem mindenki, aki megismerhette ezeket a csodálatos embereket.

Így találj rá a személyes arcápolási rutinodra

Kismilliószor hallottál már róla, sok-sok cikket végignyálaztál már a témában, a tökéletesen hozzád passzoló lépéseket és módszereket viszont még nem sikerült megtalálnod? Nézzük csak hogy lehet gatyába rázni dolgot!

Mi történt a Secret Roomban az INSTYLE STYLE AWARD-on?

A nagyközönség és sokszor még az ott dolgozók sem látják, hogy valójában mi történik a színfalak mögött.

Lebukott! Ezt csinálta Nyári Dia az INSTYLE STYLE AWARD után

Nyári Dia és a vőlegénye, Kovács Dániel voltak az est legédesebb párja. De vajon mit csináltak éjjel?

Mádai Vivien örülhetett

A tegnapi INSTYLE STYLE AWARD díjátadó jelöltjei között volt a műsorvezetőnő is.

BYEALEX Karl Lagerfeld hasitasiban menőzött

BYEALEX lett a 2019-ES ÉV INSTYLE STYLE AWARD kategóriájának Legstílusosabb férfija és ezt egy durva szettel ünnepelte meg.

Puskás Peti örül BYEALEX sikerének

Bár nem Puskás Peti kapta az év legstílusosabb férfijának járó INSTYLE STYLE AWARD díjat, viccesen kezelte a helyzetet.

Farkas Franciska hasvillantós ruhában csavarta el a fejünket

A gyönyörű és tehetséges színésznőből sugárzott a magabiztosság és a nőiesség a 2019-es INSTYLE STYLE AWARD gálán.

Rita Ora hasa akár egy sajtreszelő

Nm vagyunk irigy...ááá dehogy! :) Rita Ora bomba formában van és ezt meg is mutatja. Pénteki motivációs tánci-tánci következik.

Dua Lipa fura táskája nélkül nem tudok élni

Hogy sokba fog-e ez kerülni nekem? Valószínűleg nagyon! Hogy megéri-e? Biztos!

A legstílusosabb 40-es sztárok 8 aranyszabálya

A Z-generáció tagjai tényleg bármit felvehetnek, úgy is szexik és merészek lesznek. Na ugyanez nem mondható el a 40+-os nőkről...

Francia és érett? Csak tanulni tudunk ezektől a nőktől!

Hogy miért imádjuk Juilette Binoche-t vagy Vanessa Paradis-t már évtizedek óta? A francia nők stílusa egy szóval is leírható: káprázatosak.

35+ vagy? Ettől a frizurától fiatalnak és sikkesnek tűnsz

Nem kell trükköznöd, sem belehalnod a formázásba, ami alapvetően egy fontos időt spóroló tényező is.

Celebek, akik rajzfilmfigurának vagy minek néznek ki ezekben a ruhákban

Elképesztő a Twitterező közösség humorérzéke. Hihetetlen vicces dolgokkal párosították a hírességek rizikós szettjeit.

Giccs! Ennél tökéletesebb bár nem is lehetne Nick Jonas házassága

Ha csak nem élsz tökéletes, rószaszín köddel borított kapcsolatban, meglehet, hogy a páros boldogsága felkavar. Létezik, hogy két ember ennyire egymásra talál?

Megmutatjuk hogyan varázsolhatod tökéletessé a napszemüveged!

Néha előfordul, hogy rátalálunk a tökéletes napszemüvegre, ám van némi szépséghibája, például túl laza a szára, vagy éppen az orrunkra nem fekszik fel teljesen. Ezzel a pár tippel segítünk elhárítani minden felmerülő akadályt.

Hogy mi?! Ezeket a celebcsajokat lekövérezték?

Túl nyugodt napod van? Szeretnél egy kicsit idegbe jönni? Nézd végig a képekkel gazdagon illusztrált listánkat azokról, akiket lekövéreztek.

Emlékszel még Victoria Beckham frizuráira? Volt egy pár meredek!

Hatalmas gyűjtemény áll rendelkezésre Beckhamné hajviseleteiből. Van, ami kicsit necces, de a többsége olyan, ami ma is irigylésreméltó.

Nők, akik elég bátrak voltak a rövid hajhoz

Jaja, ehhez manapság már bátorság kell. Divatosak a bobok, persze, de azért egy pixie már más tészta...

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem