10 könnyű főzési trükk, ami megváltoztatja az életedet a konyhában

10 könnyű főzési trükk, ami megváltoztatja az életedet a konyhában
Forrás: InterCom

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Senki sem születik konyhatündérnek, hiszen a finom ételek elkészítéséhez érzék, elméleti tudás és sok-sok gyakorlásra szükséges. Sokan már az elején elakadnak és hamar leteszik a fakanalat, mert nem találnak örömöt a főzésben. Most jöjjön 10 praktikus konyhai trükk, ami feltörekvő konyhai kalandoroknak és a profiknak is egyaránt ismeretlen lehet!

1. Konyhai kálvária: A főtt tojást sokszor egy rémálom megpucolni - de ha egy kis ecetet teszel a főzővizébe, akkor könnyen lejön, és nem kell egyesével leszedned az apró darabokat róla.

2. Konyhai kálvária: Imádunk friss fűszernövényekkel főzni, de nagyon hamar elszáradnak - ha nagyvárosban élsz, ki van lőve, hogy a kertedből szedett fűszernövényekkel dolgozz. De azt tudtad, hogy nagyon sok fajtát le lehet fagyasztani? Bár nem lesz olyan, mint a friss, de sokkal jobb zacskós, szárított változatnál.

gif

3. Konyhai kálvária: Megint le kellene menni kenyérért a boltba - ha csak a kenyér hiányzik a vacsorához, akkor nézz körül otthon, mielőtt elindulnál a boltba. Csupán egy bögre liszt, 1-2 teáskanál olívaolaj és hideg víz kell a tészta elkészítéséhez.

4. Konyhai kálvária: Sírás nélkül nem úszod meg a hagymapucolást - forralj egy kis vizet, és óvatosan öntsd le vele a hagymát. A hő hatására a felső rétegek meglazulnak, így gyorsabban és sírásmentesen megúszod a műveletet. Persze ha főzés közben épp valami romantikus filmet nézel, akkor lehet, hogy nem is a hagyma miatt szaladnak ki a könnyeid.

gif

5. Konyhai kálvária: Nincs egy napod arra, hogy a hús pácolódjon - Ha gyorsan szeretnél bepácolni egy húst, akkor nem kell másra figyelned csak az összetevőkre. A vörösbot például hamar átjárja a húsokat, és ugyan ezért ajánlják a citromlevet is a profik.

6. Konyhai kálvária: Este buli lesz nálad, de nem fér be minden ital a hűtőbe - nagyon gáz meleg italokkal fogadni a vendégeket, szóval elő egy nagy vödörrel vagy tállal, amit önts fel sós jeges vízzel. A só hatására a hűmérséklet gyorsabban csökken, így gyorsabban hűtheted le az üvegeket.

gif

7. Konyhai kálvária: Túl lassan fő meg a barna rizs - Kinek van ideje arra, hogy egy gyors főzésnél több mint 20 percet várjon a rizsre? Ha előre tudod, hogy másnap kelleni fog az ebédhez, akkor áztasd vízbe egy éjszakára. Pont úgy, mint a lencsénél, sokkal gyorsabban fog puhára főni.

gif

8. Konyhai kálvária: Kéne egy gyors besamel mártás - rántást készíteni lisztből és vajból nem egy nagy tudomány, de ha az idő a lényeg, akkor könnyen felgyorsíthatod a folyamatot. A kicsit felhigított krémsajttal ugyan azt az állagot érheted el, csak sokkal gyorsabban. Ha szeretnéd tovább fokozni a dolgokat, akkor adj hozzá fűszereket, például szerecsendiót. Másik megoldás lehet a tejföl és reszelt sajt keveréke.

gif

9. Konyhai kálvária: Egy egész citromot elhasználsz, mikor csak pár csepp kellene a levéből - Azt már biztosan tudod, hogy pár nap alatt megromlik, ha nem használod fel az egészet, szóval ne vágd félbe az egész gyümölcsöt. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval szúrt át a citrom héját és óvatosan préselj ki belőle annyi levet, amennyi a főzéshez kell.

10. Konyhai kálvária: Az előre csomagolt saláta már fonnyadozik a hűtőben - a zacskós saláta felbontás után azonnal fogyasztható. Nem kell bajlódni a megtisztítással és szárítással, de ennek az az ára, hogy pár nap alatt a salátalevelek száradni kezdenek. Ha friss salátába már nem is, más ételekhez még felhasználhatod. Bánj vele úgy mint a spenóttal, serpenyőben egy kis vajon vagy olíva olajon párold össze a leveleket, dobj hozzá fokhagymát. Köret letudva!

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

6+1 főzési szokás, ami veszélyes is lehet

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.