10 izgalmas tény, amit nem tudtál a pezsgőről

10 izgalmas tény, amit nem tudtál a pezsgőről
Forrás: Unsplash.com

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Lehet, hogy imádsz koccintani vele, de fogadjunk, hogy ezeket az érdekességeket eddig nem tudtad!

A cikk támogatója a Hungaria pezsgő

1. Kard ki kard

Bár a pezsgő kibontása már önmagában trükkös feladat tud lenni, van egy olyan technika, amivel csak az igazán haladó szintűeknek ajánlott próbálkozni. Az viszont tuti, hogy ha ezt beveted valahol, tátott szájjal fog ámulni a közönséged. A sabrage lényege, hogy valamilyen éles tárggyal, lehetőleg karddal vagy késsel egy suhintással "üsd ki" a palackból a dugót

2. Pezsgőfürdő, kicsit másképp

Ha azt hitted Kleopátra híres tejes fürdőjénél nincs elegánsabb, most meg fogsz lepődni! Életrajzírója szerint Marilyn Monroe egy kádnyi pezsgőben vett fürdőt, amihez nem kevesebb mint 350 palacknyi habzó italra volt szükség. Nem semmi!

3. Designer palackok

A Hungaria pezsgő elindított egy "special edition" sorozatot, amiben hazai designerek terveznek exklúzív címként a palackokra. Elsőként a csodálatos esküvői és alkalmi ruháiról híres Sármán Nóra álmodott egy különleges, igazán finom címkét.

Kép

4. "Hány bubisat?"

Az Üvegtigris ikonikus kérdése a pezsgők esetében meglepő választ kaphatnánk. Bár elvileg a pontos szám több dologtól is függhet (pl. a pezgső hőmérléklete vagy a töltés dőlésszöge), a Wine Review Magazin szerint egy üvegben kb. 49 millió buborék van.

5. Bontás

A pezsgős palackban hatalmas nyomás van, ezért ha egyszer kibontjuk, a parafadugó jó nagy sebességgel lő ki. Ez egészen pontosan akár ez a szám 64 km/h is lehet. Rosszul irányítva ez az erő balesetet is okozhat, ezért mindig figyeljük, hogy milyen irányba néz a dugó.

6. Formás pohár

Pezsgős pohár néven két elterjedt formával is találkozhatunk, a mostanában használatos hosszúkás, nyújtott fazon (flőte) mellett van egy klasszikusabb, a 20-as évek sztárjának számító alacsony, terebélyes verzió is, ami a legenda szerint Marie Antoinette bal melléről lett mintázva.

7. Híres pezsgőimádók

Több sztárnak is ez a kedvenc itala, amit persze meg tudunk érteni. Bár James Bondról mindenkinek a Martini jut eszébe, filmjeiben sokkal többször (összesen 35 alkalommal) fogyaszt pezsgőt. Ha a női szakaszt nézzük, Marilyn Monroe minden napot ezzel kezdett, Erzsébet királynő pedig minden napot egy pohár pezsgővel zár.

8. Ünneplés

A pezsgő és a luxus érzése mára szinte összeforrt, nem csoda, hogy sokáig csak a jeles alkalmak méltó ünneplésére vetették be. A szilveszteri koccintás a hagyomány része, hiszen úgy tartják, ha az újév első perceiben fényűzőre vesszük a figurát az az egész évre kihat. Persze sűrűbben is fogyaszthatunk pezsgőt, ha könnyed, finom italra vágyunk, nem muszáj ragaszkodnunk a pirosbetűs ünnepekhez.

9. Beleférhet a diétába

Mint tudjuk az alkohol kifejezetten ártalmas tud lenni, ha nem szeretnénk felszedni plusz kilókat, a pezgsővel viszont szerencsére más a helyzet. Alacsonyabb kalóriatartalma van mint például a bornak és természetes cukorból is keveset tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy szénsavassága miatt előbb lesz tőle teltségérzetünk, így kevesebbet fogyasztunk belőle.

10. Champagne-ből pezsgő

Míg más nyelvek sokáig a champagne kifejezést vették át, a hazai szóhasználat egy teljesen önálló megoldást hozott. Gróf Széchenyi István 1830-ban a Hitel című munkájában nevezte először pezsgőnek az italt, dús szénsavtartalma miatt.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.