10 híresség, 10 jó ügy - Ahol biztosan jó helyen lesz az egy százalékod

10 híresség, 10 jó ügy - Ahol biztosan jó helyen lesz az egy százalékod

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Gondoltad volna? Tíz adózóból hat nem rendelkezik a felajánlható egy százalékáról, pedig a személyi jövedelemadó (SZJA) egy százalékának felajánlása fontos segítség az alapítványoknak, egyesületeknek, egyházaknak, ráadásul a felajánlóknak nem kerül semmibe. Most 10 olyan jó ügyet gyűjtöttünk össze, akiket nyugodt szívvel ajánlunk nektek is. Ne hagyjátok elveszi az adótok egy százalékát, tegyetek jót másokkal!


1. Kovács Patrícia és a SUHANJ! Alapítvány


Kép

„A férjem világéletében rengeteget sportolt, és miután megismerkedtünk, én is gyakran elkísértem őt futóversenyekre, külföldön is. Egy idő után feltűnt, hogy a kinti versenyeken mintha sokkal több értelmi fogyatékos és mozgás-, látás- vagy hallássérült ember vesz részt, mint itthon. Egyszer Bécsben, az utcákon járva aztán belém nyilallt a felismerés: nincsenek többen, csak ott nem rejtőzködnek, hanem próbálnak úgy élni, mint a többiek: kimozdulnak, sportolnak, kávéznak, stb. Ekkoriban határoztuk el néhány baráttal összefogva, hogy szeretnénk, ha ez itthon is megvalósulna. Így jött létre a SUHANJ! Alapítvány, a legfontosabb célunk pedig, hogy megosszuk a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Bár a SUHANJ! tevékenységének nagy része látszólag a sporteseményeken való részvételből áll, fontosnak tartjuk, hogy az alapítványnak legyenek hétköznapjai is. Nem csak futó-, hanem spinning-, kranking – és úszásedzéseink is vannak, amelyekre bárki csatlakozhat segítőként is. Büszke vagyok arra, hogy már több száz regisztrált önkéntesünk van.” Az alapítvány az idei InStyle Style Award gála díjazottja.


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



2. Dobó Kata és a Magyar Hospice Alapítvány



„Amikor kijövök a Hospice-házból, rájövök, hogy bármilyen problémám van, eltörpül amellett, amikor az emberek szenvedését látom” - mondja Dobó Kata, aki tizenhat éve segíti a Magyar Hospice Alapítványt. A Hospice Alapítvány a daganatos betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkozik, a humánus kezelést, az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Céljuk a betegek fájdalmainak és a tüneteinek csökkentésével, lelki szenvedéseik enyhítésével a lehető legjobb életminőség, fizikai és szellemi aktivitás elérése, emellett hozzátartozóik segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. "Rendszeresen találkozom azzal a szemlélettel, hogy az emberek egyszerűen nem akarnak tudomást venni erről a nagyon is létező és fontos társadalmi feladatról. Amellett, hogy a társadalmi elfogadottságot próbálom növelni, rendszeresen önkénteskedem az alapítvány fekvőbeteg-részlegén. Van, hogy felolvasok nekik, megmasszírozom a lábukat, virágot viszek nekik vagy csak beszélgetek velük bármiről, amiről szeretnének. Fontos, hogy semmit se erőltessünk rájuk, minden esetben az egyéni szükségleteiket kell szem előtt tartani. Talán meglepő, de feltöltenek az itt töltött percek, órák. Emberségből, méltóságból, kitartásból mindig kapok itt egy jó nagy adagot, betegektől és itt dolgozóktól egyaránt."


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



3. Szabó Kimmel Tamás és az UNICEF



“Mindig is úgy gondoltam, hogy egy ismert embernek kötelessége felhívni a figyelmet fontos társadalmi ügyekre, jó célokra. Korábban is gyakran segítettem jó ügyek ismertebbé tételében, de az, hogy ezen belül mi az, ami igazán foglalkoztat, csak a saját gyermekem megszületése után kristályosodott ki bennem. Elkezdtem átértékelni dolgokat és nagyon erősen éreztem azt, hogy tennem kell valamit azokért a gyerekekért, akik nem születtek olyan szerencsés helyre és családba, mint az én gyerekem. Megkerestem az UNICEF-et, és megkérdeztem őket, miben tudnék segíteni. Így indult a közös történetünk, és most már több mint két éve rendszeresen veszek részt a kampányaikban és a programjaikon. Nagy élmény volt számomra, amikor a 2014-es Vivicittá futóversenyen indultunk, ezzel gyűjtve adományokat a gyermekbénulás elleni küzdelemre. Fontos mérföldkő volt a gyermekek elleni erőszakkal foglalkozó felolvasóest is a Centrál Színházban, amelyen erőszakot átélt áldozatok igaz és megrázó történeteit olvastuk fel színészkollégáimmal. Szerintem azáltal, hogy a művészet eszközeivel elkezdünk beszélgetni egy ennyire súlyos témáról, rengeteget segíthetünk mind az áldozatoknak a gyorsabb feldolgozásban, mind azoknak, akik egy ilyen felolvasáson szembesülnek először a probléma súlyával.”


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



4. Axente Vanessa és az Autistic Art #SharingIsMultiplying projektje


Kép

„A hírnévnek sok pozitív oldala van, ha okosan használjuk. Azáltal, hogy ismert lettem, az emberek jobban figyelnek a szavaimra, ezért belső kötelességemnek is érzem, hogy ezt a figyelmet jó célokra fordítsam. Az egyik barátnőm testvére Down-szindrómás, a család egyik barátja pedig autista és downos betegekkel foglalkozik, így az elmúlt években sokszor tapasztaltam meg testközelből, milyen sok szeretetet adnak ezek az emberek. Nem is volt kérdés, hogy igent mondjak a Mosoly Otthon Alapítvány és a Kele Clothing felkérésére, mert maximálisan azonosulni tudok a célkitűzéseikkel. A #SharingIsMultiplying projekt alapötlete pofonegyszerű: autisták rajzaival díszített gyönyörű pulcsikat árulnak, amelynek teljes bevételéből a rászorulókat támogatják. Boldogan adtam az arcom a kampányhoz, és azóta lelkesebb vagyok, mint valaha. Mivel még fiatal vagyok, úgy érzem, még van időm kitalálni azt, hogy pontosan mi az a jó ügy, amit olyannyira a magaménak érzek, hogy akár saját alapítványt hozzak létre miatta, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy a modellkedés mellett ezzel szeretnék foglalkozni a későbbiekben.”


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



5. Farkas Franciska és a Roma Oktatási Alap



„Szerencsésnek mondhatom magam, mert édesanyám már fiatalon rájött, hogy a tanulás az egyetlen útja a boldogulásnak, és nekem is ezt az értékrendet adta át. Nagyon sokan azonban nem így nőnek fel. Nekik szükségük van példaképekre, akiken keresztül láthatják, hogy igenis ki lehet törni, csak kitartóan tenni kell érte minden nap. Erre érzett rá zseniálisan Horváth Kristóf (slammer nevén Színész Bob), amikor a Roma Oktatási Alap felkérésére megalkotta A tudás 6alom című klipet, amelyben tehetséges roma tinédzserekkel slammelünk a tudás fontosságáról. A videónak sikerült elcsípnie egy olyan hangulatot, amelyen keresztül könnyebb megszólítani a gyerekeket, mert nem az unalomig ismételt „tanulj, fiam, mert semmi sem lesz belőled” közhelyeket pufogtatja. Felemelő érzés, amikor előadjuk valahol, és már az 5-6 éves kicsik is velünk együtt szavalják, hogy „Gyerünk testvér, gyerünk ne add fel! Aki hagyja magát megtörni, az nem ember!” Életem egyik legmeghatóbb élménye az volt, amikor a Facebookon levelet kaptam egy roma kislánytól, aki azt írta, hogy szeretné, ha tudnám, mennyi erőt adok neki. Azóta még erősebbnek, még kitartóbbnak érzem magam, mint valaha. És még biztosabban érzem, hogy jó úton járok.”


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



6. Száraz Dénes és a Mosoly Alapítvány



Ha nem színész lenne, akkor egészen biztos, hogy a profi sportolói pályát választotta volna Száraz Dénes, aki néhány éve a jótékonykodással is összekötötte kedvenc szabadidős tevékenységét. “Nagyon sok minden az életünkben kizárólag magunkról szól: enyém, nekem, magamnak, én, én, én… Ezen először a fiam születése változtatott, de már az is, amikor a feleségem teherbe esett. És most már eljutottam oda, hogy másokért is éljek, tegyek valamit. Tehát ne csak magamért fussak, hanem másokért is. Például a Mosoly Alapítványért, amiben az fogott meg, amiért létrejött és amivel foglalkozik. És azt tapasztaltam rövid ismertségünk óta, hogy működik és nagyon kell, hogy legyen.” A Mosoly Alapítvány hiánypótló szolgáltatásaival hatékonyan egészíti ki és teszi teljessé a kórházi gyógyítás folyamatát, az intézmény dolgozóival együttműködve, a szakmai és szervezési munkát, valamint az anyagi terhek előteremtését magára vállalva. Ingyenes mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal, valamint élményprogramokkal segíti a beteg és lelki traumát átélt gyerekek gyógyulását: A kórházi terápiákon az alapítvány szakemberei az épp bent fekvő súlyosan beteg gyerekekkel dolgoznak, hosszú távú terápiás csoportokba heti rendszerességgel járnak a gyerekek a gyógyulás folyamata alatt, élményprogramjaik segítenek abban, hogy a gyógyulófélben lévő vagy már gyógyult gyerekek felfedezzék a sport és az alkotás örömét.


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



7. Kecskés Karina és a Baltazár Színház



Kecskés Karina tíz éve segíti az értelmi sérültekből álló Baltazár Színház társulatát, emellett nyaranta Csángóföldön táboroztat árva gyerekeket. A színésznő három saját gyermekét is rendszeresen bevonja a programokba – árulja el a májusi Instyle magazinban. „Amikor megszületett az első gyermekem, és felmondták az állásomat a színházban, Elek Dóra, az értelmi sérültekből álló Baltazár Színház vezetője megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem tanítani náluk. Először nagyon megijedtem. Mondtam, hogy még sosem csináltam ilyet, de ő nagyon szerette volna, ha vállalom, ezért elmentem hozzájuk egy próbaórára. Álltam az ajtóban, körbevettek a gyerekek, kétségbeesésemben sírtam, aztán ők is sírtak. Mondták, hogy ne félj, Karina, majd mi segítünk. Úgyhogy belevágtam. Szép lassan az is világossá vált számomra, hogy azok az emberek, aki között korábban az időm nagy részét töltöttem, lehet, hogy kívülről épnek tűnnek, mégis sérültek belül, a baltazáros társulat tagjai pedig kívülről ugyan sérültek, de belül épek és egészségesek."


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



8. Szilágyi Áron és az Új Európa Alapítvány


Sequence 01.Still004
Sequence 01.Still004


„Fiatal vívóként a saját bőrömön tapasztaltam, milyen hatalmasat lendíthet egy sportoló karrierjén egy ösztöndíj, amelynek segítségével versenyekre utazhat vagy profi felszereléshez juthat hozzá, hogy közelebb kerülhessen a céljaihoz. Sokat köszönhetek az Új Európa Alapítványnak, akik mellém álltak és hittek bennem, ezért természetes, hogy most, évekkel később én segítek nekik, amiben csak tudok. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, és nagy örömömre tavaly a pályázatokat elbíráló bizottságba is beválasztottak. Testközelből tapasztalhattam meg, mekkora felelősség tehetséges fiatalok jövőjéről dönteni, amely akár az egész pályafutásukat is meghatározhatja. Jó érzés, hogy az önkénteskedéssel egy kicsit visszaadhatok abból a sok szeretetből és támogatásból, amely a mai napig körülvesz.”


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.




9. Szabó Balázs és a Menhely az Állatokért Alapítvány


Kép

„Hiszek abban, hogy mindig, minden körülmények között lehet tenni másokért. Nem kell nagy dolgokra gondolni: néha elég egy kicsit megállni és lecsendesedni ahhoz, hogy a közvetlen környezetünkben észrevegyük a lehetőségeket. Jómagam sokáig nem is érzékeltem igazán, mennyire szerencsés vagyok: szerető családban, sok jópofa állat között, egy kis faluban nőttem fel, ahol természetes volt, hogy segítettünk egymásnak. Ha a szomszédnak elfogyott a kenyere, akkor adtunk neki, ha valami elromlott, akkor azt édesapám megpróbálta megjavítani. A nagyvárosba kerülve elkezdtek hiányozni az otthon természetesnek vett értékek. Amikor Kecskeméten éltem, az ottani menhelyről örökbe fogadtam Alízt, egy agártermetű keverék kutyust, aki ugyan ma már az édesanyámmal él a szülőfalumban, de rengeteg közös kalandot éltünk meg együtt."


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



10. Nagy László és a Csemete Alapítvány


Kép


A Team Heart futók csoportját egy közös cél tartja össze: adományokat gyűjtenek, melyek a Csemete Alapítvány programjait segítenek megvalósítani, és ezen keresztül az állami gondozásban élő, súlyosan fogyatékos kisgyerekek és fiatal felnőttek mindennapjait teszik elviselhetőbbé. Snow Andrea alapító-elnök és önkéntes munkatársai az elmúlt években több millió forintot „futottak össze”. "Sajnos edzéseim mellett nagyon kevés időm van futni, de természetesen szoktam a szabadban szaladgálni. Rövidebb – hosszabb távokat futok, emellett biciklizem is. Jótékony kilométereimet a team heart kilométergyűjtőbe regisztrálom, ugyanis tudom, hogy a Csemete Alapítvány időről időre értékesíti a mozgással megtett kilométereket, jótékony célra fordítja őket. Az elmúlt pár évben több millió forint értékben vásároltak kisebb – nagyobb cégek, magánemberek a kilométerekből, aminek bevételéből indult el például az irodalmi és képzőművészeti projekt is. Azt is elhatároztam, hogy az aktív pályafutásom után kapcsolódni fogok a team heart-hoz egy maraton lefutásáért is."


Az 1 százalék felajánlásának részleteit ide kattintva találod.



Jó tudni: Az adó egy százalékot tárgyévben, május 20-ig lehet felajánlani jótékonysági szervezetek segítő programjaira. Felajánláskor minden esetben kérjük bérszámfejtőnk, könyvelőnk segítségét, hogy a felajánlás biztosan szabályos legyen. A legapróbb támogatás is nagy segítség, így minden jó szándékú felajánlás segítség.


A hazai hírességekkel készült interjúk az InStyle magazin korábbi számaiban jelentek meg. Szöveg: Ágh Marina, Fotók: Hencz Péter, Tombor Zoltán, Facebook fotók

4 SZÉPSÉGMÁRKA, 4 JÓ ÜGY – TERMÉKEK, AMIK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL TE IS SEGÍTHETSZ. Kattints!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!